Toegankelijkheid

Skip to main content

Doe mee aan de Oostpolder Hackathon 2022 en help mee de Oostpolder een wereldwijd voorbeeld van een innovatief, toekomstgericht bedrijventerrein te maken!

De Oostpolder: bruto 600 ha in de kop van Groningen, waar de gemeente Het Hogeland en de provincie Groningen een bedrijventerrein met ruimte voor uitzonderlijk grote kavels wil gaan ontwikkelen, bedoeld voor grootschalige, innovatieve bedrijven. Denk hernieuwbare energie. Denk high tech. Denk groene waterstof. Maar bovenal: denk groots.

Onze ambitie gaat véél verder dan het realiseren van louter een duurzaam bedrijventerrein dat veel ruimte biedt. Voor de 400 ha netto bedrijventerrein dagen we teams van over de hele wereld uit om het antwoord te vinden op de vraag: Hoe maken we van De Oostpolder een wereldwijd voorbeeld van een groen en toekomstgericht bedrijventerrein? De bedoeling is dat de Oostpolder een bedrijventerrein wordt waar de bedrijven op het terrein, de omwonenden en de rest van de wereld kunnen profiteren van positieve effecten op de omgeving. Het biedt de kans dat de Oostpolder een inspirerend bedrijventerrein wordt waar mensen naar komen kijken, in plaats van er snel doorheen te rijden. Een terrein waar de bedrijven zo gaan samenwerken dat de directe omgeving in plaats enkel lasten vooral lusten ervaart.

In een tweedaagse online hackathon in de virtuele wereld van het Nationaal Programma Groningen.

Op 17 en 18 november bouwen teams samen met stakeholders aan hun groene, toekomstbestendige plannen.

Meedoen? Bijdragen? Meld je aan! Je kan direct een team aanmelden, of gewoon jezelf, als geïnteresseerde deelnemer. Dit kun je hier doen!